פוקאצ׳ה קלאסית, רכה מבפנים ופריכה מאוד מבחוץ, הריח שמרחף בבית ישגע כל אורח וכל שכן.
מתכון די פשוט ובסיסי אליו תוכלו להוסיף ולשלב מגוון טעמים. תהנו

כדאי לוודא שהשמרים פעילים, לוקחים מעט שמרים, סוכר ומים פושרים בקערה נפרדת ל 10 דקות ומצפים לראות תסיסה רצינית.
טיפ!
מצרכים
לשתי פוקאצ׳ות / תבנית גדולה: 800 גרם קמח Alla Romanaa או כל קמח חזק* אחר / שילוב
640 גרם מים פושרים (80%) 16 גרם מלח (2%) 6 גרם שמרים יבשים / 15 גרם שמרים טריים (0.75%) 24 גרם שמן זית (3%) עגבניות שרי טריות
עלי רוזמרין
מלח אטלנטי / מלח מתובל * קמח חזק בעל 12 אחוז חלבון ומעלה
אופן הכנה
בקערה מערבבים את המים עם המלח עד להמסה,
מוסיפים את השמרים והשמן.
מערבבים את הקמח ומערבבים עד שאין גושים.
עושים שלושה קיפולים כל 30 דקות, ומניחים לעוד חצי שעה בחוץ.
מכניסים למקרר בקופסא אטומה ללילה,
יום למחרת מחממים תנור ל 220-230 מעלות צלזיוס,
מעבירים את הבצק לתבנית משומנת / על נייר אפיה משומן מבלי להוציא את האוויר.
אחרי תפיחה של שעה / שעה וחצי מזלפים שמן זית מעל בנדיבות.
בערת האצבעות יוצרים ״שקעים״ בבצק ולתוכם מכניסים את עגבניות השרי או כל תוספת אחרת שבחרתם.
מפזרים את רטזמרין והמלח מעל ומכניסים לתנור ל 25 דקות או עד שהמאפה משחים מאוד.
לפני הגשה מומלץ לזלף שמן זית נוסף / להגיש ליד קערית שמן זית ורוטב בלסמי.
בתיאבון!