top of page

מרק שעועית ועוף

זמן הכנה:

30 דקות

מספר מנות:

כ 14 מנות

רמת קושי:

קל

את המרק הזה אכלתי בכל יום שישי בילדות שלי,
כן כל יום שישי. הבית מתמלא ריחות בישולים, אחרי הקידוש כל המשפחה מתיישבת וכולנו מתענגים על קערת מרק רותח (כי אבא שלי היה חייב רותח). את העוף היינו שמים בפיתה עיראקית ועושים לאפה. מתכון פשוט וטעים.

ניתן להשתמש בשעועית מושרית וקפואה או בשעועית מקופסאת שימורים, מומלץ לשטוף אותה לפני ולהוסיף לקראת סיום הבישול כדי שלא תתפרק

טיפ!

מצרכים

שמן לטיגון

בצל בינוני קצוץ

שתי שיני שום פרוסות

רכז עגבניות

חבילת שוקיים

מספר גבעולי סלרי עם העלים 

שעועית אדומה לאחר השריה

שעועית לבנה לאחר השריה

מלח 

פלפל שחור

מעט כמון


אופן הכנה

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומיד שלוש עד ארבע כפות רסק.

מטגנים שתי דקות כדי להוציא את מרירות הרכז, זהירות לא לשרוף את השום.

מטגנים קלות את השוקיים ומוסיפים שני ליטר מים,

מביאים לרתיחה.

מוסיפים את התיבול ומתקנים. 

מוסיפים את השעועית וגבעולי הסלרי, מבשלים על אש בינונית כשעה, מגישים חם!


אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלופים וחתוכים כחצי שעה לפני סיום הבישול.


רוצים עדכונים חמים?

תודה על ההרשמה :)

Follow us:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2023 All rights reserved Simple-Food

bottom of page